PREGUNTES FREQÜENTS D’UNA TRAVESSA A LES ILLES

PREGUNTES FREQÜENTS D’UNA TRAVESSA A LES ILLES

En aquest article, intentarem resoldre alguns dels dubtes més generals que podeu trobar a l’hora de decidir-vos per a fer la travessa a les illes i passar unes vacances diferents.

¿Que passa si em marejo? El mareig es produeix pel deteriorament de la percepció espacial i l’estabilitat i és per això que sol ser freqüent quan no estem acostumats al moviment d’una embarcació. Per a reduir-lo, aconsellem el consum de fàrmacs específics per a aquelles persones que en siguin propenses. De totes maneres, em de dir que el mareig és una sensació passatgera per la qual és “normal” passar-hi.

¿I si fa mala mar? Els velers són embarcacions preparades per a suportar condicions de mar i vent molt dures, ja que han estat dissenyats amb el centre de gravetat per sota de la línea de flotació. Això el que els hi permet és de poder mantenir la seva forma vertical o de recuperar-la en tot moment. És per això que els velers poden arribar a moure’s d’un costat a l’altre però forma part de la seva naturalesa i estabilitat.

¿Quina roba hem de portar? Per a gaudir a les illes, només fa falta portar roba d’estiu i banyador, però hem de tenir clar que al mar, la inversió tèrmica entre la nit i el dia pot ser d’un gradient molt gran, així que ens podem trobar amb temperatures nocturnes baixes. És per això, que de cara a la travessa, un bon folre polar i una jaqueta impermeable (si és de navegar millor) seran bons companys de viatge.

¿Quan dura la travessa? La travessa pot arribar a durar entre 18 i 24 hores, en funció de l’estat del mar i la direcció i intensitat del vent.

¿La travessa es fa a vela o a motor? Com a bons navegants, hem d’aprendre a aprofitar el vent. Sempre que les condicions ho permetin, la travessa es farà a vela però mantenint una velocitat. Així, si les condicions ho permeten anirem amb el motor apagat però si no, la combinació de motor i vela ens donaran la velocitat necessària per a fer el viatge en el temps previst.

¿Com es navega de nit? En les travesses sempre es fan guàrdies. Aquestes son torns que estableix el patró o entre els membres de la tripulació per a establir torns de dormir i que sempre hi hagi algú portant i controlant l’embarcació i el seu entorn.

Teniu alguna pregunta més? No dubteu en fer-la.

No Comments

Post A Comment

WhatsApp chat